Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Νεός Σύλλογος

Ήρθε η ώρα για την δημιουργία νέου συλλόγου, κατοίκων και φίλων, με διακριτούς ρόλους. Εμείς που είμαστε κάτοικοι νοιώθουμε την περιοχή μας να υποβαθμίζεται και να απειλείται από την συνεχόμενη ανεξέλεγκτη εμπορική δραστηριότητα, νυχτερινή και μη. Βλέπουμε τα αυτοκίνητα να έχουν κατακλύσει τα στενάκια, τα μηχανάκια να οργώνουν τους δρόμους και τους οδηγούς τους να δυσανασχετούν με τους πεζούς που τους κλείνουν το δρόμο. Βλέπουμε τραπεζάκια σε κάθε πιθανό σημείο, εμπορεύματα να κρέμονται σε κάθε καρφί και να κλείνουν δρόμους και προσβάσεις. Βλέπουμε τραπεζάκια να εμποδίζουν ακόμα και τους πεζούς, μπαρ να βαράνε μέχρι το πρωί σε εκκωφαντικές εντάσεις και κάθε λογής άσχετο να μας την λέει και από πάνω πως έτσι είναι ο τουρισμός...

Τι μας λέτε βρε; Θέλετε να φύγουμε όλοι μάλλον από την παλιά πόλη για να έχετε την ησυχία σας να κάνετε ότι γουστάρετε; Μάλλον θα πρέπει να προσφύγουμε και στους αρμόδιους του Δήμου, στο υπουργείο πολιτισμού, αλλά και στην UNESCO μήπως και γίνει κάτι. Πότε θα ιδρώσει το αυτί τους; όταν αφαιρεθεί μήπως ο χαρακτηρισμός του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς; Όταν αδειάσει από τους κατοίκους γιατί δεν θα αντέξουν να είναι πολίτες β' κατηγορίας;

Για κοιτάξτε τι έγινε με τα σήματα πρόσβασης πχ... Ατελείωτη γραφειοκρατεία που δεν χρειαζόταν. Δεν είναι δυνατόν να με ταλαιπωρείτε για μέρες με ανούσια χαρτιά που να φανερώνουν το πασιφανές. Είμαι κάτοικος, έλα να το δεις και δώσε μου αμέσως το σήμα μου. Τόσο απλό. Ούτε υπογραφές αντιδημάρχων και λοιπών , ούτε συμβόλαια και λογαριασμοί (που ούτως ή άλλως είναι λάθος αφού πολλά μαγαζιά έχουν συμβόλαια οικιακά και λογαριασμούς). Κλείστε τις πύλες και το βράδυ, βάλτε επιτέλους αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που λέτε από πέρσι, δημιουργήστε ένα πάρκινγκ με συγκεκριμένες θέσεις για τους κατοίκους όπως στην Σιένα πχ, πείτε επιτέλους στην Τροχαία να αρχίσει να γράφει όλους όσους μπαίνουν από την D' Amboise παράνομα, βάλτε τους δημοτικούς αστυνόμους να κυκλοφορούν και το βράδυ... Και επιτέλους κάντε κάτι με την ασυδοσία. Ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Αρκετά.

Σύντομα θα έχουμε νέο σύλλογο, είναι ήδη στα σκαριά, κάτι τυπικά λείπουν που θα τα φτιάξουμε. Σε μερικές μέρες κοντά σας! Αν κάποιος θέλει, και συμφωνεί με τα λεγόμενα μας, να κάνουμε την παλιά μας πόλη στολίδι και όχι σκουπίδι, ας γίνει μέλος, έστω και ως φίλος.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ζαφείρη δεν σε γνωρίζω, (μπορεί πάλι να σε γνωρίζω και να μην το ξέρω !), πάντως "έπεσα" πάνω στο blog σου, έχοντάς μου το προωθήσει ο κοινός μας φίλος ο Θανάσης ο Αναπολιτάνος.
    Έχουμε κοινή προβληματική σε ό,τι αφορά την Παληά Πόλη μας, και γι αυτό σε παρακαλώ να τιμήσεις και το δικό μου blog ( http://atermonetimotis.blogspot.com ) παραπέμποντάς σε στην τελευταία μου ανάρτηση που αφορά στα χρονίζοντα προβλήματά της. Ελπίζω να τα ξαναπούμε. Συγχαρητήρια γιά τις ευαισθησίες σου και τα γραφόμενά σου. Φιλικά, Γιάννης Στουραΐτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Deite thn katastasi sthn palia polh tou Dubrovnik kai 8a katalabet ti 8a pei sebasmos sthn istoria kai thn ais8htiki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!