Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

κυκλοφοριακό once again

Τελικά, αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κάτοικος, πάλι για τα αυτοκίνητα θα μιλάμε. Έχουν δεν έχουν, εκεί πάει το ζήτημα, ενώ η λύση του θέλει απλά δυο τρεις κινήσεις που κανένας δεν τολμά να τις κάνει. Τι φοβάστε αγαπητοί φίλοι στον Δήμο; Λές να μην θέλω να αναβαθμιστεί η περιοχή μου; Λες να μην ξέρω πως χρειάζομαι ένα μεταφορικό μέσο; Αλλά πάλι με ημίμετρα, προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε ένα καρκίνωμα.

Τι σας λέω για να ξεμπερδεύουμε, μια πρόταση, όχι του συλλόγου (μιας και δεν έχει περάσει από καμιά ΓΣ για να το ξεκαθαρίσω)

Περιμετρικά πάρκινγκ για τους κατοίκους και επισκέπτες, στην Βύρωνος, στα Σφαγεία (φυλασσόμενο), στην μισή τουλάχιστον άχρηστη λιμενική ζώνη, στο Πανεπιστήμιο και ένα-δυο minibus κάθε 5 λεπτά που θα κυκλοφορούν από εκεί προς την Ακαντιά, την Κολόνα, την ΔΕΗ, το κέντρο, το Θέρμαι, τον Άγιο Φραγκίσκο και την Κόκκινη Πόρτα. Ένα-δυο μικρά αυτοκινητάκια για μέσα, για τους κατοίκους που έχουν ανάγκη, 24 ώρες. Και ας κυκλοφορούν από όπου θέλουν. Βαρέθηκα να μην ενοχλούμε τους μαγαζάτορες (οχι τους σοβαρούς καταστηματάρχες) που κλείνουν τους δρόμους με τα τραπέζια και τα εμπορεύματά τους και μας την λένε και από πάνω. Βαρέθηκα να βλέπω την απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Άγιο Παντελεήμονα λες και είναι πάρκινγκ για όλους (υπενθυμίζω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν μπορεί κανένας να την αρνηθεί). Ούτε και είναι πάρκινγκ για κάθε βαριεστημένο το δρομάκι στα Πλατανάκια. Γιατί υπάρχουν ανοχές; Γιατί δεν γράφει εκεί η Δημοτική Αστυνομία παρά τα βάζει μόνο με τους κατοίκους; Αν είναι έτσι να γίνει μόνο για κατοίκους μιας και θέλετε να μας βγάλετε από μέσα. Που και σε αυτό, αν υπάρχει μια οργάνωση, ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί, με τα ψώνια, τα παιδιά, τις μετακινήσεις και τα κουβαλήματα κάθε οικογένειας, μικρής ή μεγάλης ΔΕΝ έχω αντίρρηση να μην το ξαναβάλω το ρημάδι μέσα από τις 9 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ. Μπορεί και καθόλου υπό προϋποθέσεις. Αλλά το μόνο που βλέπω μέχρι τώρα είναι προχειρότητα. Όταν οι δημοτικοί αστυνόμοι γκρινιάζουν πως δεν προλαβαίνουν, και δεν έχουν εντολές, λες και ο νόμος χρειάζεται υπενθύμιση για την εφαρμογή του, κάτι δεν πάει καλά. Επομένως μην περιμένετε να συμφωνήσω ξανά σε οτιδήποτε αν δεν το δω σε πράξη πριν. Μέχρι τότε, όποιος πάει να με εμποδίσει ανά πάσα στιγμή να πάω σπίτι μου, θα ακούσει τον εξάψαλμο. Είμαι δε έτοιμος να κινηθώ και νομικά εναντίον σε όποιον μου απαγορεύει με προχειρότητες την πρόσβαση στο σπίτι μου.

Τόσα χρόνια άχρηστα..

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Επικίνδυνη η είσοδος από την Ακαντιά στην Παλιά Πόλη

Σε αντίθεση με ότι έχει συμφωνηθεί και ρυθμιστεί τόσο καιρό με τον Δήμο, να μπαίνουν δηλαδή μόνο κάτοικοι και κάτοχοι θέσεως με μηνιαία χρέωση στο πάρκινγκ του Αγίου Παντελεήμονα, γίνεται ακόμα και σήμερα, που ξεκινά η τουριστική κίνηση το έλα να δεις. Ενώ τα τραπέζια έχουν κατακλύσει την Εβραϊκή, τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε όλη την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς κανέναν έλεγχο, σε δρόμους, στενά και πεζοδρόμια, σε πάρκα και πλατείες, ακόμα και κλείνοντας την είσοδο του σχολείου και του νηπιαγωγείου, όποτε έχει κρουαζιερόπλοια...

Η ιστορία φυσικά συνεχίζεται εις βάρος όλης της περιοχής, ενώ κάποια στοιχειώδης σήμανση που υπήρχε έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα από την έλλειψη πινακίδας stop στην πύλη και απαγορευτικού προς το πάρκο Αλχαδέφ που εννοείται πως είναι πεζόδρομος, καθότι πάρκο (αυτονόητο νομίζω...)

Δυστυχώς είχα την ατυχία να δοκιμάσω ο ίδιος την επικινδυνότητα της περιοχής μιας και ένα εισερχόμενο αυτοκίνητο με χτύπησε ελαφρά ευτυχώς, καθώς κοιτούσε προς την αριστερή πλευρά ένα άλλο εξερχόμενο αυτοκίνητο, που παραβίασε την προτεραιότητα (μιας και η είσοδος είναι στα δεξιά του - στοιχειώδης ΚΟΚ αλλά που να τον ξέρουμε!) Τελικά το ποδήλατο αντέχει στα δύσκολα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!

Προτίθεται ο κύριος Αντιδήμαρχος να κάνει κάτι για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση ή θα συνεχίσει να το ανέχεται; Θα σταματήσει να μπαίνει όποιος θέλει στην περιοχή; Εκεί που έχει παιδιά από τα σχολεία και είναι η κύρια πύλη των κατοίκων; Θέλουμε ελεύθερο πάρκινγκ μέσα στην Παλιά Πόλη; Αν ναι, τότε να μπαινοβγαίνω και εγώ όποτε θέλω προς το Καστέλο, μιας και η όλη ιστορία γίνεται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αφού αδιαφορούν οι επιχειρηματίες για τους κατοίκους, εγώ γιατί να ενδιαφέρομαι; Αλλά, έλα μου, που δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι. ΟΛΟΙ μαζί, οφείλουμε να καταλάβουμε πως έχουμε κοινό και μακροχρόνιο συμφέρον στο σουλούπωμα της κατάστασης εντός των τειχών.

Τρεις μέρες πριν, με ένα δανεικό μαχαιράκι, καθάρισα τα χόρτα που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είδε, που έκρυβαν εντελώς τις πινακίδες απέναντι ακριβώς από την είσοδο της τάφρου, στην Ακαντιά. Αυτές που γράφουν πως η Παλιά Πόλη είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μάλλον δεν έπρεπε να το κάνω... 

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Χασάν Μπέη, ένα ακόμα οίκημα του ελληνικού δημοσίου που περιμένει καρτερικά, στοιχειωμένο, με μόνο κάποιες γκραβούρες από το παρελθόν να αναδεικνύουν την σπουδαιότητα του, εκτός και αν κάποιος φιλοτιμηθεί να βρει τα κονδύλια από τις σπατάλες δεξιά αριστερά για να το επισκευάσει. Πολλά μπορούν να γίνουν εκεί, σε ένα κεντρικότατο τουριστικά σημείο, λίγα μέτρα από το Μουσείο, στην πλατεία Αργυροκάστρου. Ποιος θα ευθύνεται αν πέσει και αυτό; Ποια διαχειριστική αρχή είναι εγκλωβισμένη στην γραφειοκρατία της και δεν μπορεί να κάνει κάτι για ένα υπέροχο οθωμανικό κτίριο; Αν δεν μπορείτε να το επισκευάσετε δώστε το τουλάχιστον κάπου πριν πέσει...
Posted by Picasa