Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

άλλα κι άλλα...

Υπάρχει λόγος να μιλάμε για προγράμματα για την διάσωση της Παλιάς Πόλης; Η λογική λέει πως για να ισχύει κάτι τέτοιο έχει προηγηθεί μια σειρά ετών κακοδιαχείρισης, αυθαιρεσίας, μαύρων συμφωνιών, μη τήρησης των υπαρχόντων νόμων κτλ κτλ. Με μια ανακοίνωση τι θα αλλάξει; Θα αλλάξει κάτι αν πχ, η αστυνομία δεν επεμβαίνει ΑΜΕΣΑ στις αυθαιρεσίες και να εφαρμόζει τα αυτόφωρα; Ποιος επιτρέπει πχ τα γνωστά 4-5 θορυβομάγαζα να λειτουργούν παρά τις πασιφανείς υγειονομικές παραβάσεις; Ποιος έχει κάνει την Παλιά Πόλη ένα απέραντο πάρκινγκ (τις φωτογραφίες τις έχετε δει..) κάθε βράδυ, με τους ηλίθιους βαριεστημένους νεοέλληνες να αφήνουν τα 4χ4 τους όπου βρουν, κλείνοντας δρόμους και εμποδίζοντας την πρόσβαση; Τους ενδιαφέρει λέει το αισθητικό. ΕΡΓΑ φίλοι μου, όχι λόγια. Είναι δυνατόν να επιτρέπονται τόσα aircondition στις οροφές, κεραίες και άλλα που χαλάνε ξεδιάντροπα την εικόνα; Είναι δυνατόν να επιτρέπονται παράγκες με τσίγκο; Όλα στην βιτρίνα καθαρά και από πίσω, εκεί που μένουμε εμείς, το μαύρο χάλι. Και να μου λέει μετά ο μεσίτης πως είναι ακριβά τα σπίτια γιατί είναι ωραίο το μέρος. Μπουρδέλο είναι, φίλε. Ωραίο ΗΤΑΝ.

Για δείτε και αυτό το "αισθητικό" ξύλινο πλαίσιο στο κτίριο Hassan Bey, όπου κάποτε μπροστά είχε ένα πάρκινγκ, τώρα έχει κάτι χορταριασμένες πέτρες από τον γειτονικό ναό της Αφροδίτης μάλλον, (θα μου πείτε είναι ημιτελής ανασκαφή. Πότε θα ολοκληρωθεί;) και στο βάθος η διάλυση. Αυτό δεν είναι αισθητική;


Τα σκουπίδια στην πλατεία Χαρίτου τα έβαλαν δίπλα στο εκκλησάκι ιδιώτες; Όχι φυσικά. Τα τραπεζάκια που κλείνουν τους δρόμους έβαλαν ιδιώτες και κανένας δεν έχει τα κότσια να τους πάρει τις άδειες. Σε κανέναν, μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια διαφημίζουμε λες και θα λύσουν το πρόβλημα του κατοίκου.

Από τότε που γεννήθηκα μένω "εντός των τειχών", με ένα μικρό διάλειμμα για να δω πως είναι η ζωή στο Ροδίνι. Αλλά αυτό το χάλι τις παρανομίας και της αυθαιρεσίας δεν το έχω δει ξανά.

Εσείς αγαπητοί μου φίλοι τι θα κάνατε αν:
  1. στους πεζόδρομους της ήσυχης περιοχής που μέχρι πριν ζούσατε έχει κόντρες κάθε βράδυ ή μια απίστευτη κίνηση από δίκυκλα κάθε φορά που έχει κρουαζιερόπλοιο.
  2. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση όταν είναι Παρασκευή ή Σάββατο να έρθετε στο σπίτι σας στις 12 το βράδυ και να βρείτε πάρκινγκ
  3. το μπαράκι που την έχει δει κλαμπ (χωρίς άδεια και ηχομόνωση φυσικά), παίζει τόσο δυνατά που τρίζουν τα τζάμια σας.
  4. ο εστιάτορας - καφετζής αποφάσισε πως πρέπει να κλείσει τον δρόμο με τα τραπεζάκια του και να σε στραβοκοιτάει κάθε φορά που θες να περάσεις από κει με το αυτοκίνητο σου.
  5. έχουμε παιδιά, που πρέπει να τα πηγαίνουμε σε γιατρό, σε παιδικό σταθμό, σε σχολεία, σε φροντιστήρια, σε εκδηλώσεις. Εσείς μπορείτε να το κάνετε με μια απλή κίνηση, για μας είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Δεν έχουμε ένα Σούπερ μάρκετ δίπλα μας όπως οι περισσότεροι, και συχνά αναγκαζόμαστε να κουβαλάμε στα χέρια για μεγάλες αποστάσεις τις τσάντες... (εγώ πήρα ποδήλατο πάντως)
  6. κάθε χρόνο ο Δήμος μας αναγκάζει να αποδείξουμε πως μένουμε στο σπίτι μας με γελοίες γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ αρκεί μια δήλωση και μια αυτοψία αν δεν μας πιστεύουν
  7. οι δρόμοι (πλην της "βιτρίνας", είναι γεμάτοι λακκούβες, πέτρες, χόρτα, σκουπίδια, χωρίς φωτισμό συχνά με "υπέροχα" αρώματα από το ελλιπές αποχετευτικό.

θα το σκεφτόσασταν να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια ή όχι;

Αλλά είπαμε, μια ύστατη προσπάθεια με τον νέο Σύλλογο, να δουν επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι πως υπάρχουν κάτοικοι που αισθάνονται παραμερισμένοι, που αισθάνονται πως η παρανομία και η αυθαιρεσία έρχονται έξω από την πόρτα τους μέρα με την μέρα, και στο τέλος δεν θα μπορούν να βγουν ούτε από το σπίτι τους...

  • Φτιάξτε τους δρόμους μας
  • Επιτρέψτε ΜΟΝΟ στους ελεγμένους ΜΟΝΙΜΟΥΣ κάτοικους να έχουν αριθμημένη θέση πάρκινγκ, 1 (μία) για τον καθένα και αν περισσεύει να βάλει το άλλο το αυτοκίνητο αλλού. Κανείς άλλος να μην μπαίνει μέσα, μόνο για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Όπως είναι σε όλες τις προστατευόμενες πόλεις του κόσμου. Η Παλιά Πόλη δεν είναι πάρκινγκ, χρειάζεται όμως θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους
  • Φτιάξτε περιμετρικά πάρκινγκ, άλλα για κατοίκους, άλλα για επισκέπτες, μην τα καταστρέφετε. Στον Αγιο Παντελεήμονα πχ, με μια καλύτερη διαρρύθμιση χωράνε αρκετά ακόμα, το ίδιο και στον δρόμο περιμετρικά του γηπέδου και του λιμανιού. Μονοδρομίστε τον αν χρειάζεται. Φτιάξτε ξανά το πάρκινγκ στον Σαν Φραντζίσκο, πίσω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Είχε τουλάχιστον 30 θέσεις. Να ελέγχονται καθημερινά από την Δημοτική Αστυνομία.
  • Κλείστε τις πύλες για τα μηχανάκια των μη κατοίκων. Χαμός γίνεται.
  • Βάλτε κανένα φως να μην πατάμε άλλα κι άλλα.
  • Περιορίστε την ηχορύπανση, πάρτε επιτέλους μόνιμα τις άδειες των 4-5 φασαριόζων αν δεν συμμορφωθούν. ΟΧΙ μουσική μετά τις 12, με ανοικτές πόρτες. Δεν λέω να μην παίζουν, τις πόρτες θέλω να κλείνουν για να μην τους ακούω. Να μην επιτρέπεται η μετατροπή δρόμων και πλατειών σε υπαίθρια μπαρ με ηχεία έξω δια ροπάλου. Κάντε μια βόλτα στο συντριβάνι και θα δείτε. Διαφορετικά θα απαιτήσουμε να γίνει Λίνδος. ΟΧΙ αυτοκίνητα το βράδυ. Η φύλαξη πρέπει να είναι 24 ώρες, όλες τις εποχές. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, γιατί με διαβάζουν και φίλοι μαγαζάτορες που προσπαθούν να σέβονται τον κόσμο γύρω τους, με τον όρο θορυβομάγαζα, αναφέρομαι σε όσους έχουν υπαίθρια ηχεία ή κρυμμένα μέσα σε παράθυρα και κοιτάνε προς τα έξω. Σε όσους το ηχοσύστημα τους είναι τόσο δυνατό που τρίζει το κτίριο (αυτά τα subwoofers κάνουν την ζημιά). Κανένα μαγαζί που κλείνει τις πόρτες του δεν με ενοχλεί, ας είμαστε σοβαροί.
  • Στείλτε την αστυνομία για τις αυθαιρεσίες, στείλτε και ένα συνεργείο να τις ξηλώσει.
  • Και βάλτε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εξυπηρετούν όσους έχουν ανάγκη πρόσβασης, είναι καλή ιδέα, αλλά αποτελεί απλά μέρος της λύσης.
Θα μας επιδοτήσετε να αγοράσουμε και εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!