Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Ιπποτών


Ακούστηκε πως θα βάλουν πλάκες στην Ιπποτών, αντί του βότσαλου που υπάρχει τόσα χρόνια. Μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Η "δικαιολογία" που προφασίστηκε η "πηγή" της πληροφόρησης είναι για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τα παιδικά καροτσάκια, αλλά κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου θα αλλοιώσει σημαντικά τον χαρακτήρα της. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις αν υπάρχει διάθεση, όπως για παράδειγμα μια μικρή λωρίδα στην μέση μόνο με πλάκες ή η διαμόρφωση ενός εκ των πεζοδρομίων. Λογική είναι η σκέψη για την προσβασιμότητα, όμως το αισθητικό τίμημα είναι μεγάλο.

Επίσης, ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι θα έκανε την διαφορά για μια ανθρώπινη περιήγηση χωρίς πρόβλημα, με τον ίδιο τρόπο που θεωρώ πως όλη η Παλιά Πόλη θα έπρεπε να ήταν με βότσαλο για να έχει ενιαίο χαρακτήρα με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η επισκευή του βοτσαλοτού, όπως έγινε και στην περίπτωση της Πλατείας Μουσείου, θα ομορφύνει και θα "εξομαλύνει" την κατάσταση. Καταλαβαίνω πως δεν είμαι ειδικός, αλλά σίγουρα δεν είμαι και ανίδεος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!