Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

κάτι τρέχει...

Πολλοί μου φίλοι που μένουν πίσω από την Πυθαγόρα μου λένε για την καθημερινή τους ενόχληση από μερικούς που δεν λένε να σεβαστούν κανένα. Το σπίτι μου είναι αρκετά μακριά για με ενοχλούν, όμως τους ακούω. Χθες μάλιστα τους άκουγα αρκετά δυνατά.

Αν στις 4 το πρωί, τα μπαρ ακούγονται σχεδόν 300 μέτρα μακριά και έχουν μετατραπεί ολόκληρες περιοχές σε υπαίθρια κλαμπ, εντός της Παλιάς Πόλης, τότε κάτι στραβό συμβαίνει. Τα υπαίθρια ηχεία τι ρόλο βαράνε; Πλήρης αδιαφορία και παρανομία. Ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα και δίνει συνέχεια καινούργιες άδειες, η πόλη θα γίνει ένα τεράστιο μπαρ σε λίγο καιρό, με νυχτερινά μαγαζιά στην Σωκράτους να ξεφυτρώνουν και τους κατοίκους με νευρικό κλονισμό.

Όποιος έχει ηχεία έξω είναι παράνομος. Τελεία και παύλα, πάρτε του την άδεια. Όποιος παίζει σε μπαρ πάνω από 80 dB είναι επίσης παράνομος. Άντε με ένα σφάλμα μέτρησης και περιβάλλουσες συνθήκες να είναι στα 90. Σε εσωτερικό χώρο. Πόσο μάλλον να παίζεις 95-100 dB σε εξωτερικό χώρο... Ρε παιδιά, αν θέλετε κλαμπ, έχει αρκετά καλοκαιρινά σε ειδικές περιοχές που δεν ενοχλούν κανένα...

Θυμάστε τότε που το μπαρ στο Μήδεια ενοχλούσε όλη την περιοχή και παρέμενε ανοικτό παρά τις 300+ μηνύσεις; Κάτι τέτοιο παίζει και εδώ μόνο που δεν είναι ένα, είναι αρκετοί και δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να ηρεμήσουν. Μόνο όταν κάποιος με μεγαλύτερα συμφέροντα εμφανιστεί, τότε ίσως γίνει κάτι. Ίσως ο Σύλλογος των μικρών Ξενοδοχείων και Πανσιόν, κάποιος σύλλογος Κατοίκων, ο Σύλλογος των Ιδιοκτητών Μπαρ (για να μην κλείσουν όλοι μαζί...), κάτι πρέπει να γίνει για αυτήν την ανεξέλεγκτη, σε συνδυασμό με τα τραπέζια, κατάσταση.

Και όλα αυτά όχι σε όποιο και όποιο μέρος, αλλά σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!