Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Κάποια σχόλια μου στην ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ

Η κουβέντα για τα αυτοκίνητα καλά κρατεί ενώ κατά την γνώμη μου είναι κρίμα να μην έχει επιτέλους εκπονηθεί μια κυκλοφοριακή μελέτη που θα λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Παλιάς Πόλης, κατοίκους, επισκέπτες και καταστηματάρχες. Κάποιοι συμπολίτες μας, στην σελίδα παραπόνων, άνοιξαν πάλι το θέμα για τα αυτοκίνητα και την κίνηση εντός των τειχών. Πολλοί λένε πως δεν πρέπει να κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Είμαι μαζί τους, αλλά μέχρις ότου να ικανοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, κατά την γνώμη μου, κάτι τέτοιο δεν το συζητώ ΚΑΝ!

Η απάντηση μου:


Από τα σχόλια των μη κατοίκων, καταλαβαίνω πως δεν έχουν ιδέα δυστυχώς για τις δυσκολίες ζωής εντός των τειχών. Δεν είναι τυχαίο πως ο πληθυσμός της Παλιάς Πόλης έχει μειωθεί κατα 40% τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορείς να αποκλείσεις την πρόσβαση στο σπίτι κανενός. Δεν γίνεται να μείνεις χωρίς μεταφορικό μέσο για τα καθημερινά σου ψώνια, τα παιδιά, τις δουλειές. Κάντε το εσείς για το σπίτι σας και θα με καταλάβετε.


Δεν είναι όμως και λογικό να γίνεται κυκλοφοριακός χαμός, όταν οι αποδεδειγμένοι κάτοικοι που έχουν αυτοκίνητο (αυτοί που είναι και τον Νοέμβριο, Τρίτη βράδυ στις 2, παρκαρισμένοι εντός των τειχών πχ...), είναι ελάχιστοι συγκριτικά με το χάος που δημιουργείται με ένα κρουαζιερόπλοιο ή σε μόνιμη βάση το καλοκαίρι.

Φυσικά και οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα εισόδου, δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με έναν κάτοικο. Η τροφοδοσία γίνεται συγκεκριμένες ώρες ούτως ή άλλως. Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να πεις σε κάποιον καταστηματάρχη που δεν μπορεί να περπατήσει για χίλιους λόγους να μην βάλει το αυτοκίνητο ή το μέσο του μέσα, αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.... See More

Για να μην αναφερθώ στην απαράδεκτη κατάσταση Παρασκευή και Σαββάτο βράδυ...

για όλα αυτά λοιπόν,

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ!

Για να μην χρειάζεται να βάζουμε συνεχώς το αυτοκίνητο μας μέσα, όταν έχει κόσμο. Είναι δύσκολο για όλους, ακόμα και για αυτούς που ζούνε σε πιο χαλαρές περιοχές της Παλιάς Πόλης.

Χρειάζεται φύλαξη όλο το χρόνο και διπλός έλεγχος στα σήματα. Για να μη υπάρχουν άλλα προσχήματα.

Στην συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γιαννακάκη συζητήθηκαν και αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν ως κατοίκους και οι πιθανές λύσεις τους. Γίνετε μέλη του συλλόγου μας, όσοι είστε μόνιμοι κάτοικοι Παλιάς Πόλης, να πιέσουμε όσο δυνατόν περισσότερο για να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

(εκ μέρους του συλλόγου "Εντός των Τειχών")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!