Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

το καλοκαίρι έρχεται και ακόμα δεν...

20 Μαρτίου Σαββάτο.

Σάββατο είναι η μέρα που γίνεται πανικός στην μεσαιωνική πόλη. Όλοι οι υπόλοιποι έρχονται εντός των τειχών δημιουργώντας μια απίστευτη συμφόρηση αυτοκινήτων που κατακλύζουν ακόμα και την Ιπποτών μέχρι την μέση, τα πάρκινγκ στο Καστέλο και στη πλατεία Χαρίτου, όλη την Σωκράτους, το Ρολόι, το μεγάλο συντριβάνι, την Κολώνα και τα στενάκια μέχρι την πλατεία Αρίωνος.

Όλα αυτά έγιναν γιατί ποτέ σε αυτόν εδώ το ρημαδοτόπο δεν υπήρχε μελέτη και οργάνωση. Δεν είναι δυνατόν σε ένα χώρο αρχαιολογικής σημασίας, με τόσο κόσμο να κατοικεί, να υπάρχει τέτοιος απίστευτος συνωστισμός από μπαρ ενώ θα έπρεπε να είναι μετρημένα στο χέρι, με αυστηρές προδιαγραφές χώρου και ηχομόνωσης. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες πολλές αυθαιρεσίες και καταλήψεις και κανείς να μην κάνει κάτι. Δεν είναι επίσης δυνατόν να επιτρέπεται όλη αυτή η φασαρία που κάνει τους κατοίκους στις παρακείμενες περιοχές να θέλουν να φύγουν από την περιοχή. Αλλά ας είναι, ας δουλέψουν όσοι πρόλαβαν και άνοιξαν, τουλάχιστον να μην ενοχλούν τους διπλανούς και να μην πιάνουν όλο τον δημόσιο χώρο παράνομα. Μην δώσετε όμως άλλη άδεια. Φτάνει πια... γεμίσαμε.

Δεν είναι λογικό όλοι οι θαμώνες να έχουν την απαίτηση εισόδου κλείνοντας ουσιαστικά δρόμους και πρόσβαση στους κατοίκους. Αλλά όταν δεν υπάρχει ούτε φύλαξη, ούτε και έλεγχος τις νυχτερινές ώρες, τα πάντα γίνονται χάος. Ούτε και είναι επιτρεπτό από οποιονδήποτε λέει πως είναι υπεύθυνος για αυτήν εδώ την πόλη να αφήνει αυτό το πράγμα να συνεχίζεται και να μην προωθεί κλιμάκια ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καλοκαιριάζει λοιπόν κύριοι και δεν έχουμε δει ακόμα ούτε τις μπάρες, ούτε έλεγχο το βράδυ, ούτε και καμιά υποδομή να γίνεται ακόμα. Ούτε καν να δούμε ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι...

Όλα στο "θα" παραμένουν και ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά...


ΥΓ, την ώρα που γράφω τα παραπάνω ο υπόκωφος θόρυβος από ένα μπιτ ακούγεται και τρίζει ελαφρά το παράθυρό μου, προερχόμενος από παρακείμενο μπαρ που διαπιστωμένα και επανειλημμένα ενοχλεί τους κατοίκους... Φυσικά είναι ακόμα ανοικτός και θα παραμείνει αφού κανένας δεν του κάνει κάτι...

1 σχόλιο:

  1. Τίποτα δεν λειτουργεί! Ακόμα και παράπονα να κάνεις σε μαγαζί με ένα τηλέφωνο σε γνωστούς τους όλα διορθώνονται. Πέρυσι μεγάλο μπαρ είχε κλείσει για μερικές μέρες κι ως δια μαγείας άνοιξε προτού περάσει ο προκαθορισμένος χρόνος κλεισίματος... Όσο για τα αυτοκίνητα η κατάσταση είναι αίσχος, ειδικά σαββατοκύριακα. Είναι η γνωστή νοοτροπία του "Ελληνάρα" που θέλει να παρκάρει ακριβώς έξω από το μαγαζί που θα βγει. Έλεος, δηλ. αν παρκάρουν εκτός Παλιάς Πόλης, βαριούνται να περπατήσουν;;; Τόσο χώρο έχει και στα Πλατανάκια και στους Μύλους και κοντά στην Τάφρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!