Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Κίνητρα ανάπτυξης

δείτε στην Ροδιακή τα περί σύμβασης

δείτε στην Πρόοδο τα περί σύμβασης

Είναι αρκετός καιρός τώρα, που σαν εκπρόσωπος του συλλόγου Εντός των Τειχών, τρέχω καθημερινά για θέματα των κατοίκων της Παλιάς Πόλης, συχνά εις βάρος δικών μου επαγγελματικών ασχολιών. Το ήξερα όμως και δεν με ενδιαφέρει. Το σημαντικό είναι να γίνεται δουλειά για την Παλιά Πόλη και να μην μένουμε μόνο σε εξαγγελίες και έργα.

Να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η αντιδημαρχία του κυρίου Λάρυ Καραγιάννη ήταν επιτυχημένη μιας και βρεθήκαμε πολλές φορές διάφοροι στο τραπέζι, έγινε σοβαρός διάλογος και το όλο θέμα κατέληξε στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών, ίσως με την διαδικασία του επείγοντος απ' ότι κατάλαβα, μετά και την καταστροφή του ακινήτου του ΤΑΠΑ, όπως περιέγραψα σε προηγούμενο ποστ. Η εφαρμογή των διατάξεων ήταν όπως πάντα προβληματική, κάτι που δεν νομίζω πως βαραίνει τόσο τον Δήμο αλλά κυρίως την αστυνομία που θα μπορούσε και καλύτερα (εκτός του αστυνομικού της γειτονιάς κ. Λαρδούτσου που είναι πάντα κοντά μας) και διάφορους γραφειοκράτες που καθυστερούν διαδικασίες...

Για τα περί προγραμματικής, εύχομαι σαν σύλλογος, να υλοποιηθούν το συντομότερο τα προτεινόμενα και συμφωνηθέντα. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση του συλλόγου, μιας και ήμασταν σε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους του Δήμου για πολύ καιρό, ώστε να συνειδητοποιήσουν μερικοί πως δεν το κάνουμε ούτε για προσωπική προβολή (εγώ τουλάχιστον), ούτε για προσωπικά μικροσυμφέροντα, αλλά για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης, ανεξάρτητα με το αν είναι μέλη του συλλόγου ή όχι.

Σειρά έχει το πολιτιστικό μας κέντρο, που σκόνταψε πάλι σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το ΤΑΠΑ ζητάει να αποδείξουμε πως μπορούμε και καλά να το επισκευάσουμε, ενώ τα δικά του κτίρια πέφτουν. Είναι λίγο παράδοξο, αλλά θα το ξεπεράσουμε και αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!