Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για την Παλιά Πόλη.


Σας ενημερώνω πως από τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τον δήμο σαν σύλλογος ισχύουν τα εξής:

Οι κάτοικοι μπορούν να μπουν από όλες τις πύλες πλην D'Amboise (Πλατανάκια) και Πλατεία Σύμης, όλο το 24 με την επίδειξη του σήματος του 2010. Αν δεν έχετε καλό θα ήταν να βγάλετε για να γλιτώσουμε φασαρίες και να μην επιτρέπουμε σε άσχετους να δηλώνουν δήθεν κάτοικοι με παλιά σήματα.

Από την πύλη στα Πλατανάκια δεν επιτρέπεται η είσοδος καθότι είναι μονόδρομος. Μόνο έξοδος. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε και εμείς τις ώρες αιχμής γιατί έχει πάρα πολύ αυξημένη κίνηση πεζών.

Από την πύλη στην Πλατεία Σύμης ΔΕΝ επιτρέπεται 9:30 με 13:30 και από 17:00-19:00. Την Κυριακή υπάρχει εξαίρεση για το απογευματινό. Επιτρέπεται να σταθμεύουμε προς το παρόν μπροστά από την ΔΕΗ και αν δεν έχει θέσεις λόγω κατάληψης από μη κατοίκους, οφείλουμε να ενημερώνουμε τον φύλακα να καλεί την Δημοτική Αστυνομία.

Περιμένουμε ακόμα από τον Δήμο να βάλει το συμφωνημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για την εξυπηρέτηση μας. Διαφορετικά δεν έχουμε την δυνατότητα ούτε και την πολυτέλεια να συναινούμε σε περιορισμούς είς βάρος της καθημερινότητας μας. Το ότι αποδεχθήκαμε τον πρωινό περιορισμός είναι χειρονομία καλής θέλησης και μόνο για τις ανάγκες του τουρισμού της περιοχής.

Ο Δήμος επίσης οφείλει να προχωρήσει στην θέσπιση των νέων χώρων στάθμευσης εκτός των τειχών για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου ώστε να αποδεχθούμε το μέτρο που προβλέπεται στην νέα κυκλοφοριακή μελέτη για να αποσύρουμε όσο μπορούμε τα αυτοκίνητα μας από το Ιστορικό Κέντρο (Ιπποτών, Καστέλο, Ρολόι) την τουριστική περίοδο. Μέχρι τότε δεν δεχόμαστε να φύγουμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα πρόσβασης στο σπίτι μας και είναι ευθύνη του δήμου να μας προσφέρει την εναλλακτική λύση.

Το πάρκινγκ στον Αγ. Παντελεήμονα είναι για κατοίκους και για όσους έχουν μηνιαία θέση. ΔΕΝ είναι ελεύθερο. Ας μην αφήνουμε όμως και εμείς τα αυτοκίνητα μας αλλού και αλλού, για να μπορέσουμε να παγιώσουμε τις θέσεις που μας αναλογούν εκεί.

Απαιτούμε από τον Δήμο να ανοίξει τους δρόμους που είναι κλειστοί από εμπορεύματα ή τραπεζοκαθίσματα κατά παράβαση των νόμιμα παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων. Σε περίπτωση όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κάποιο σημείο λόγω τέτοιων παραβάσεων, ενημερώστε τον σύλλογο να προβεί σε άμεση καταγγελία. Αν συντρέχει λόγος επείγοντος περιστατικού (ασθενοφόρου, πυροσβεστικής κτλ) που δεν εξυπηρετήθηκε χρονικά όπως θα έπρεπε, ενημερώστε μας για περαιτέρω νομικές ενέργειες.


Προσωπικά ευχαριστώ όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την Παλιά Πόλη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευθυμιάδη, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ. Κούντρα και κ. Ευστρατίου, όπως και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Λαμπρίδη και τον υπεύθυνο της κυκλοφοριακής μελέτης κ. Παπαχριστοδούλου. Φυσικά και όλους τους κατοίκους που με βοηθάνε ή τρέχουν από μόνοι τους για παρόμοια θέματα. Περιμένω αποφασιστικότητα από πολλούς άλλους. Γινόμαστε καθημερινά ρεζίλι με πάρα πολλά θέματα στην Παλιά Πόλη, από αισθητικά, έως και λειτουργικά, νομικά κτλ κτλ...



για οτιδήποτε με χρειαστείτε, το email μου, που παρακολουθώ καθημερινά είναι το z.d.skandaliaris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!