Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κι ύστερα λέτε γιατί φεύγουμε...

Πως είναι δυνατόν μπαρ που κάνει απίστευτη κατάληψη δημόσιου χώρου, με ηχεία έξω, που ενοχλεί χειμώνα-καλοκαίρι και δεν έχει άδεια, να λειτουργεί ακόμα; Το χάος της Παλιάς Πόλης διαιωνίζεται και η δημοτική μας αρχή σφυρίζει αδιάφορα.

Διώξτε τους κατοίκους από την Παλιά Πόλη είναι το νέο σύνθημα, μαζί με το χαράτσι για τα ερείπια. 200 ευρώ σε γνωστό μου που το σπίτι του είναι τουλάχιστον ρημάδι και δεν έχει λεφτά να το επισκευάσει. Πολιτική. Κατά τα άλλα επικαλούμαστε την Unesco...

Ο άλλος γνωστός μου που αποφάσισε να μείνει μέσα στα τείχη, ξοδεύει τώρα 300 ευρώ για μόνωση μπας και κοιμηθεί ανθρώπινα, ενώ ο Δήμος μαζί με την αστυνομία ανέχονται την όλη κατάσταση. Οι παλιοί κάτοικοι φεύγουν, πάρτε το χαμπάρι, θα αδειάσει το μέρος από τις οικογένειες που συντηρούν τις κατοικίες τους και θα γεμίσει οικονομικούς μετανάστες που τους εκμεταλλεύονται νοικιάζοντας χαλάσματα για 500 ευρώ διάφοροι επιτήδειοι.

Τα μπαρ έχουν θέση σε κάθε σημείο της πόλης, αρκεί να σέβονται τους περίοικους και την περιοχή που δραστηριοποιούνται. Δεν είναι δύσκολο να βάλουν πολλά μικρά ηχεία πχ που δεν θα ενοχλούν σε μεγάλη απόσταση. Αλλά όταν δεν υπάρχει διάθεση από την μια, ενώ η απροκάλυπτη ατιμωρησία από την άλλη σου την δίνει στα νεύρα, τότε καταλαβαίνεις πως δεν γίνεται άλλο να είσαι εσύ ο διαλεκτικός και ο πολιτισμένος.

 Απαιτώ από τον Δήμο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να μην αναλώνεται σε διαμάχες αρμοδιοτήτων είτε εσωτερικές, είτε με διάφορες άλλες υπηρεσίες.

Και να μην μιλήσω για το φιάσκο με το καλοκαιρινό μάζεμα και καλά των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων που ήταν όλοι ειδοποιημένοι....

1 σχόλιο:

  1. και μην με ανακατεύετε με τον σύλλογο. Έχω φύγει αφού δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Οι επόμενοι έχουν πολύ δουλειά και ελάχιστες ανοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!