Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

ιστορίες φύλαξης μέρος β"

Είπα για μπαρ και θυμήθηκα το άλλο μεγάλο πρόβλημα, της ηχορύπανσης, αλλά είναι μια μεγάλη ιστορία με νόμιμους και παρανομούντες, με ανθρώπους που σέβονται τους κάτοικους και με άλλους που δεν σέβονται ούτε καν τους πελάτες τους. Αλλά αυτά μετά....


Τον χειμώνα λοιπόν που έρχεται, θα ήταν τουλάχιστον τραγικό να ζητάμε από τον κόσμο να περπατάει μέσα στη βροχή για να πάει στα μέρη όπου συχνάζει, επομένως η λογική της φύλαξης είναι λάθος.

Ακούγεται τόσο λογικό επιχείρημα και όμως...

Τι φυλάσσουμε στην Παλιά Πόλη;
Τους τουρίστες ή τον αρχαιολογικό ιστορικό χώρο; Για ποιόν λόγο λοιπόν θέλουμε να βλέπουμε 4Χ4 αραγμένα σε βοτσαλωτά πεζοδρόμια, σε αρχαία μνημεία, σε συντριβάνια και σκαλιά, ακόμα και μέσα στο μουσείο θα τα έβαζαν αν δεν ήταν κλειστή η πόρτα και θα το θεωρούσαν και καλή καβάντζα.

Ελάτε μια βόλτα το βράδυ, να δείτε στον χαρακτηρισμένο πεζόδρομο που είναι ΟΛΗ η παλιά πόλη, με τι ταχύτητες τρέχουν, με τι θράσος απαιτούν να πας στην άκρη, με τι "ευγένεια" αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που έχουν κάνει το λάθος να καθίσουν λίγο έξω (στα παράνομα συνήθως τραπεζάκια, αλλά είπαμε αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Τέλος, όλη αυτή η διαδικασία συνδυάζεται και με απίστευτες κόντρες στην Σωκράτους, μαρσαρίσματα από μηχανάκια και πολύ φασαρία ειδικά το Σάββατο.

ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση, η Παλιά Πόλη πρέπει να είναι κλειστή ΟΛΟ το χρόνο, με πρόσβαση μόνο στους κατοικους και στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων από τις 6 το πρωί έως τις 10, σε συνδυασμό με μια ειδική άδεια από ένα αρμόδιο γραφείο στην πύλη (για δείτε κατω απο την Πινακοθήκη έχει ένα που μπορρει να χρησιμέψει) για μαστόρους και συνεργεία ή για μεταφορά ατόμων με μειωμένη κινητική ικανότητα. Να μην ξεχνάμε επίσης πως ο Κατοικος έχει δικαίωμα πρόσβασης και ΟΧΙ το όχημα, επομένως, ας δώσουμε κάρτες στους κατοίκους και ας τις χρησιμοποιήσουν. Ευκολότερο είναι να δεις αν κάποιος είναι κάτοικος στις 9 το βράδυ, που φαίνεται ποιοί μένουν και ποιοι όχι

(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!