Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Αποχωρώ προς το παρόν....

Μετά από 2 χρόνια περίπου που ασχολούμαι με τον σύλλογο, από την αρχική του ιδέα, μέχρι την υλοποίηση του, την ίδρυση, τις εκλογές και την λειτουργία του, το μόνο που εισπράττω είναι μια συνεχιζόμενη γκρίνια από πολλούς για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν με ενοχλεί κανένας κάτοικος της Παλιάς Πόλης όταν μου εξηγεί το πρόβλημα του και προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση, αν υπάρχει, μέσω του συλλόγου. Ούτε και με ενοχλεί να κάθομαι με τις ώρες σε οποιοδήποτε συμβούλιο ή επιτροπή από την στιγμή που προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας ως κάτοικοι. Ούτε και με ενόχλησε ιδιαίτερα πως στην αρχή της σεζόν, ήμουν σχεδόν κάθε μέρα στο γραφείο του αντιδημάρχου μαζί με τους υπόλοιπους της επιτροπής για τα σήματα. Η οποιαδήποτε κόντρα, όσο σκληρή και να είναι, με οποιοδήποτε μέλος, για το πώς πρέπει να λειτουργήσει ο σύλλογος και τι βελτιώσεις χρειάζονται, είναι αναμενόμενη. Λογικό είναι να υπάρχουν διαφωνίες και μέσω αυτών να γίνονται οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Με ενόχλησε όμως αρκετά το γεγονός πως βρέθηκα ξαφνικά να απολογούμαι γιατί ίδρυσα μαζί με άλλους 25 ανθρώπους έναν σύλλογο, γιατί ήμουν και καλά ο πρόεδρος μόνο των 25 και όχι των υπολοίπων που μπήκαν μετά. Με ενόχλησε λίγο επίσης πως κάποιοι με έβλεπαν (και με βλέπουν ακόμα) ως τον προνομιούχο πανωμερίτη (επειδή μένω στο Ρολόι, χάι συνοικία και καλά, το αστείο της υπόθεσης) που δεν ξέρω τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Τα παρέβλεψα και προχωρήσαμε σε Γενική Συνέλευση όπου όλοι όσοι φώναζαν για μοίρασμα των εξουσιών βρέθηκαν με αρμοδιότητες σε επιτροπές του συλλόγου που ΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν λειτούργησαν γιατί τελικά δεν λειτούργησε ούτε ο σύλλογος, όπως θα έπρεπε, παρά μόνο μερικά άτομα, εντός και κυρίως εκτός από το ΔΣ, που έτρεχαν και τρέχουν για να κάνουν κάτι. Αν είναι διστακτικοί οι κάτοικοι εξαιτίας παλαιοτέρων προβλημάτων σε άλλους συλλόγους, σίγουρα δεν έχω την παραμικρή σχέση με αυτό. Αν βαριούνται να κινητοποιηθούν τότε είναι δικό μου πρόβλημα και πολύ σοβαρό μάλιστα...

Το πρόβλημα λοιπόν είναι θέμα μαζικής κινητοποίησης, όλοι για έναν σκοπό, την προστασία του κατοίκου. Οι κάτοικοι, όμως, της Παλιάς Πόλης χρειάζονται κάποιον που να τον γνωρίζουν καλά και να τον εμπιστεύονται για να μπορέσουν να συσπειρωθούν, κάποιον που μπορεί να συνεννοηθεί με τον εκάστοτε Δήμαρχο ή να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο σε κάποιον φορέα. Κάποιον που να μπορεί να μιλήσει την γλώσσα όλων, που δεν θα κοιτάει το δικό του βόλεμα, που δεν θα προσπαθεί να βολέψει κανέναν δικό του. Αντ' αυτού, είδα κόσμο στις δημοτικές εκλογές να τρέχει πάλι πίσω από τυχαίους πολιτικούς που θυμούνται την Παλιά Πόλη μόνο για λίγες μέρες, να πιστεύει υποσχέσεις για θεσούλες και βολέματα, να κοιτάει το μικρό ατομικό του συμφέρον, ακόμα και ενάντια σε αυτό που θα έπρεπε να είναι το συλλογικό. Προσπαθούσα και προσπαθώ ακόμα να αλλάξω αυτήν την νοοτροπία αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Και μέσα σε όλα αυτά έχω κάποιους -ελάχιστους- να με κατηγορούν πως το κάνω για την θέση, για τα προεδριλίκια και τα υπόλοιπα, όταν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η βελτίωση των συνθηκών. Επειδή λοιπόν η ιστορία με τις εσωτερικές διαφωνίες και την κόντρα για την θέση του προέδρου με κούρασε, επειδή δεν μπορώ να τρέχω και να χάνω ώρες από το παιδί μου και την δουλειά μου -και να μου την λένε και από πάνω- και επειδή είμαι των πράξεων και όχι των θέσεων και των βολεμάτων, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το ΔΣ του συλλόγου και να παραμείνω ένα απλό -αλλά ενεργό- μέλος. Πριν γίνει όμως αυτό, θα ζητήσω μια συνεδρίαση του ΔΣ απολογιστικού χαρακτήρα όπου θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και θα γίνει μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας.

Για μένα το μέλλον του συλλόγου θα εξαρτηθεί από την θέληση όλων όσων έχουμε μεράκι και κουράγιο για να τρέξουμε και να διεκδικήσουμε πράγματα για την Παλιά Πόλη, συμπαρασύροντας μαζί και όσο περισσότερους κατοίκους γίνεται, χωρίς ταξικές, ιδεολογικές, φυλετικές ή εθνικές διακρίσεις. Αν γίνει οποιοδήποτε παιχνίδι για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα, αυτόματα θα χάσει και το κύρος του. Αν γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ώστε να μην θίγονται τα κακώς κείμενα, πάλι θα εξανεμιστεί το κύρος του συλλόγου. Προσπάθησα αυτόν το καιρό να μην συμβεί τίποτα τέτοιο, ούτε και ανέχθηκα να επισημοποιήσω καμιά πολιτική στήριξη σε εκλογές. Μακριά τα κόμματα από τον Σύλλογο. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η λογική.

Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν τόσο καιρό. Σας εύχομαι καλή συνέχεια και αν με χρειαστείτε είμαι εδώ γύρω. Ίσως στις επόμενες εκλογές για ΔΣ, αν νομίζουν κάποιοι πως αξίζω κάτι, μπορεί και να συμμετέχω. Τουλάχιστον μετά, αν τύχει και εκλεγώ ξανά στο ΔΣ, δεν θα με κατηγορεί κανένας πως δεν εκπροσωπώ το σύνολο. Καλή χρονιά να είναι το 2011 για όλους μας, και να δούμε την Παλιά μας Πόλη ακόμα καλύτερη και γεμάτη παιδικές φωνές, όχι ναρκωτικά....

5 σχόλια:

  1. Βασίλης Φωτόπουλος1 Ιανουαρίου 2011 στις 12:30 μ.μ.

    Κρίμα Ζαφείρη, θάθελα σαν ιδρυτικό μέλος να είμαι στην απολογιστική αν γίνει και να δω αν μπορώ και εγώ να κάνω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τις καλές σου προθέσεις. Θα το συζητήσω με τους άλλους του ΔΣ και θα δούμε αν θα είναι με προσκεκλημένους ή όχι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. na pas sto kalo... exei ki allous pou mporounai na kanoun pragmata gia tin Palia Poli. Esy ti ekanes diladi mexri tora, eblepes ton dimarxo? ha ha ha!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ που ειρωνεύεσαι δηλαδή τι έκανες για την Παλιά Πόλη; Εκτός από το να κατηγορείς όσους προσπαθούν να κάνουν κάτι; Για κάτι τύπους σαν και εσένα δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία για να πούμε την κακία μας, χωρίς να έχει ιδρώσει το μέτωπο μας μια φορά. Είπα και στο άρθρο μου, αρκετά, βαρέθηκα. Γίνετε όλοι "πρόεδροι" να δούμε τι θα καταλάβετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος είναι τώρα ο πρόεδρος; είσαι εσύ ακόμα και αν ναι, θα γίνουν σύντομα εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!