Σάββατο 2 Απριλίου 2011

KALO KALOKERI...

Με τον σύλλογο, μετα το ΔΣ που κάναμε πριν από λίγες μέρες, αποφασίσαμε να πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, ώστε να τις οργανώσουμε όπως πρέπει και με μεγάλη συμμετοχή, να κάνουμε και μια κίνηση για το κυκλοφοριακό και τέλος πάντων να παραμείνουμε ως έχουμε μέχρι τις εκλογές μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με τον νέο Δήμο. Γιατί θα ξεκινήσει πάλι το πανηγύρι.

Εκλεισαν τις πύλες στην Πλατεία Σύμης το πρωί τουλάχιστον, κάτι που σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο, ΜΟΝΟ όμως όταν παραχωρηθεί ο χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους έξω, με ένα αυτοκινητάκι για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινούνται. Φυσικά το αστείο πάλι ήταν πως όλοι (κάτοικοι και μή) έμπαιναν παράνομα από τα Πλατανάκια, χωρίς πρόβλημα....

Τα μπαρ προς τα κάτω έχουν αρχίσει να δίνουν το πρώτο δείγμα της κατάστασης που θα επικρατήσει, και τσακώνονται μεταξύ τους για τον ποιος είναι τελικά περισσότερο ή λιγότερο παράνομος από τον άλλο. Είπαμε να πάμε σε διαβούλευση, αλλά ποιος θα τηρήσει κάτι που δεν τον συμφέρει, όταν η παρανομία στοιχίζει φθηνότερα;

Όλοι, εν τω μεταξύ, μου λένε πως δεν είναι αυτοί που ενοχλούν αλλά οι διπλανοί... Λες και ζούμε σε χώρα χωρίς νόμους (ή μάλλον ζούμε...) Γιατί δεν τους γράφει ή δεν τους κλείνει κάποιος όταν παίζουν σε ανοικτό χώρο στις 3 το πρωί δεν μπορώ ακόμα να το καταλάβω. Στήν Λίνδο θα είχε γίνει χαμός, εδώ πάλι οι αντιδράσεις είναι σπασμωδικές και περιορίζονται σε συνεχή γκρίνια και τελικά σε μετακόμιση σε άλλη περιοχή. Αν ήταν -αυτά τα μαγαζιά που βαράνε μέχρι το πρωί- δίπλα στο σπίτι του Δημάρχου, του Αστυνομικού Διευθυντή ή του Εισαγγελέα σε πόσες μέρες θα το είχαν λύσει το θέμα; ΚΑΙ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ γιατί δεν με καταλαβαίνουν κάποιοι. Είμαι υπέρ της νυκτερινής διασκέδασης και μπορώ να ανεχθώ και μια μικρή δόση φασαρίας, σε τουριστική περιοχή είμαστε, όχι όμως το απόλυτο χάος. Και για πείτε μου, τα παραδοσιακά καφενεία μέχρι ποια ώρα μπορούν να παίζουν μουσική; Γιατί να μην ισχύει σε όλην την πόλη το ίδιο; Τα κλαμπ δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν διπλή είσοδο; γιατί δεν το εφαρμόζουν σε παραλλαγή στην Παλιά Πόλη;

Κλείνουμε τις πόρτες μας στις 12 και συνεχίζει η μουσική μέσα μέχρι το νόμιμο ωράριο. ΔΕΝ δέχομαι πλέον τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Είναι το λογικό και το αναμενόμενο σε μια αρχαιολογική περιοχή, σε ένα μνημείο που κατοικείται και που χρειάζονται κίνητρα για την επιστροφή των κατοίκων, όχι την οριστική τους απομάκρυνση για ένα πλήθος προβλημάτων που δεν λύνονται ποτέ...

Γιατί σε όλη την υπόλοιπη Ρόδο η κοινή ησυχία είναι στις 11 και στην Παλιά Πόλη δεν υπάρχει; Αλλά όχι, εδώ ισχύει ο νόμος της ζούγκλας τελικά. Ο βυσματωμένος και βολεμένος πάντα επιβιώνει. Ελάτε να μείνετε στην πλατεία Χαρίτου με την οικογένεια σας ή κοντά στα ΚΑΠΗ, πίσω από την Πυθαγόρα και τα λέμε.

Και την επόμενη που θα δω εκλεγμένους να συχνάζουν σε μέρη που είναι εμφανώς παράνομα (εξωτερικά ηχεία, εξωτερικά μπαρ, καρέκλες που κλείνουν το δρόμο, εξέδρες, πλατφόρμες, εξωτερικά φωτορυθμικά, με εκκωφαντική μουσική μετά τις 12) θα υποψιάζομαι μόνο συμφέροντα, ακόμα και αν δεν ισχύει κάτι.

Και αν δεν αρέσουν σε κάποιους αυτά που γράφω, ας σκεφτούν γιατί με έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Και γιατί φέρνουν και τους υπόλοιπους κατοίκους. Η ανοχή τελείωσε. Ζητάμε τάξη και ασφαλή κατοίκηση τώρα.

1 σχόλιο:

  1. Σε συνάντηση σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου με τον αντιδήμαρχο κ. Καμπουρόπουλο είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα σχετικά με τα θέματα της Παλιάς Πόλης. Ο Δήμος δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο από άλλες χρονίες, να το δούμε και στην πράξη. Αλλά όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον κατά πόσο σεβόμαστε εμείς ως πολίτες αυτού εδώ του τόπου τοο μνημείο. Γιατί μέχρι τώρα μόνο αυτό δεν κάνουμε και μετά γκρινιάζουμε για τα ευτράπελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!