Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Επικίνδυνη η είσοδος από την Ακαντιά στην Παλιά Πόλη

Σε αντίθεση με ότι έχει συμφωνηθεί και ρυθμιστεί τόσο καιρό με τον Δήμο, να μπαίνουν δηλαδή μόνο κάτοικοι και κάτοχοι θέσεως με μηνιαία χρέωση στο πάρκινγκ του Αγίου Παντελεήμονα, γίνεται ακόμα και σήμερα, που ξεκινά η τουριστική κίνηση το έλα να δεις. Ενώ τα τραπέζια έχουν κατακλύσει την Εβραϊκή, τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε όλη την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς κανέναν έλεγχο, σε δρόμους, στενά και πεζοδρόμια, σε πάρκα και πλατείες, ακόμα και κλείνοντας την είσοδο του σχολείου και του νηπιαγωγείου, όποτε έχει κρουαζιερόπλοια...

Η ιστορία φυσικά συνεχίζεται εις βάρος όλης της περιοχής, ενώ κάποια στοιχειώδης σήμανση που υπήρχε έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα από την έλλειψη πινακίδας stop στην πύλη και απαγορευτικού προς το πάρκο Αλχαδέφ που εννοείται πως είναι πεζόδρομος, καθότι πάρκο (αυτονόητο νομίζω...)

Δυστυχώς είχα την ατυχία να δοκιμάσω ο ίδιος την επικινδυνότητα της περιοχής μιας και ένα εισερχόμενο αυτοκίνητο με χτύπησε ελαφρά ευτυχώς, καθώς κοιτούσε προς την αριστερή πλευρά ένα άλλο εξερχόμενο αυτοκίνητο, που παραβίασε την προτεραιότητα (μιας και η είσοδος είναι στα δεξιά του - στοιχειώδης ΚΟΚ αλλά που να τον ξέρουμε!) Τελικά το ποδήλατο αντέχει στα δύσκολα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!

Προτίθεται ο κύριος Αντιδήμαρχος να κάνει κάτι για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση ή θα συνεχίσει να το ανέχεται; Θα σταματήσει να μπαίνει όποιος θέλει στην περιοχή; Εκεί που έχει παιδιά από τα σχολεία και είναι η κύρια πύλη των κατοίκων; Θέλουμε ελεύθερο πάρκινγκ μέσα στην Παλιά Πόλη; Αν ναι, τότε να μπαινοβγαίνω και εγώ όποτε θέλω προς το Καστέλο, μιας και η όλη ιστορία γίνεται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αφού αδιαφορούν οι επιχειρηματίες για τους κατοίκους, εγώ γιατί να ενδιαφέρομαι; Αλλά, έλα μου, που δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι. ΟΛΟΙ μαζί, οφείλουμε να καταλάβουμε πως έχουμε κοινό και μακροχρόνιο συμφέρον στο σουλούπωμα της κατάστασης εντός των τειχών.

Τρεις μέρες πριν, με ένα δανεικό μαχαιράκι, καθάρισα τα χόρτα που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είδε, που έκρυβαν εντελώς τις πινακίδες απέναντι ακριβώς από την είσοδο της τάφρου, στην Ακαντιά. Αυτές που γράφουν πως η Παλιά Πόλη είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μάλλον δεν έπρεπε να το κάνω... 

1 σχόλιο:

  1. ...me to maxairaki eprepe na kathariseis kanenan ipeuthino gia to xali tou 'mnimeiou'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!