Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

κυκλοφοριακό once again

Τελικά, αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κάτοικος, πάλι για τα αυτοκίνητα θα μιλάμε. Έχουν δεν έχουν, εκεί πάει το ζήτημα, ενώ η λύση του θέλει απλά δυο τρεις κινήσεις που κανένας δεν τολμά να τις κάνει. Τι φοβάστε αγαπητοί φίλοι στον Δήμο; Λές να μην θέλω να αναβαθμιστεί η περιοχή μου; Λες να μην ξέρω πως χρειάζομαι ένα μεταφορικό μέσο; Αλλά πάλι με ημίμετρα, προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε ένα καρκίνωμα.

Τι σας λέω για να ξεμπερδεύουμε, μια πρόταση, όχι του συλλόγου (μιας και δεν έχει περάσει από καμιά ΓΣ για να το ξεκαθαρίσω)

Περιμετρικά πάρκινγκ για τους κατοίκους και επισκέπτες, στην Βύρωνος, στα Σφαγεία (φυλασσόμενο), στην μισή τουλάχιστον άχρηστη λιμενική ζώνη, στο Πανεπιστήμιο και ένα-δυο minibus κάθε 5 λεπτά που θα κυκλοφορούν από εκεί προς την Ακαντιά, την Κολόνα, την ΔΕΗ, το κέντρο, το Θέρμαι, τον Άγιο Φραγκίσκο και την Κόκκινη Πόρτα. Ένα-δυο μικρά αυτοκινητάκια για μέσα, για τους κατοίκους που έχουν ανάγκη, 24 ώρες. Και ας κυκλοφορούν από όπου θέλουν. Βαρέθηκα να μην ενοχλούμε τους μαγαζάτορες (οχι τους σοβαρούς καταστηματάρχες) που κλείνουν τους δρόμους με τα τραπέζια και τα εμπορεύματά τους και μας την λένε και από πάνω. Βαρέθηκα να βλέπω την απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Άγιο Παντελεήμονα λες και είναι πάρκινγκ για όλους (υπενθυμίζω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν μπορεί κανένας να την αρνηθεί). Ούτε και είναι πάρκινγκ για κάθε βαριεστημένο το δρομάκι στα Πλατανάκια. Γιατί υπάρχουν ανοχές; Γιατί δεν γράφει εκεί η Δημοτική Αστυνομία παρά τα βάζει μόνο με τους κατοίκους; Αν είναι έτσι να γίνει μόνο για κατοίκους μιας και θέλετε να μας βγάλετε από μέσα. Που και σε αυτό, αν υπάρχει μια οργάνωση, ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί, με τα ψώνια, τα παιδιά, τις μετακινήσεις και τα κουβαλήματα κάθε οικογένειας, μικρής ή μεγάλης ΔΕΝ έχω αντίρρηση να μην το ξαναβάλω το ρημάδι μέσα από τις 9 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ. Μπορεί και καθόλου υπό προϋποθέσεις. Αλλά το μόνο που βλέπω μέχρι τώρα είναι προχειρότητα. Όταν οι δημοτικοί αστυνόμοι γκρινιάζουν πως δεν προλαβαίνουν, και δεν έχουν εντολές, λες και ο νόμος χρειάζεται υπενθύμιση για την εφαρμογή του, κάτι δεν πάει καλά. Επομένως μην περιμένετε να συμφωνήσω ξανά σε οτιδήποτε αν δεν το δω σε πράξη πριν. Μέχρι τότε, όποιος πάει να με εμποδίσει ανά πάσα στιγμή να πάω σπίτι μου, θα ακούσει τον εξάψαλμο. Είμαι δε έτοιμος να κινηθώ και νομικά εναντίον σε όποιον μου απαγορεύει με προχειρότητες την πρόσβαση στο σπίτι μου.

Τόσα χρόνια άχρηστα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!