Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

το άλλο με τον Τοτό...

έγραψα αγανακτισμένα στο facebook: Λοιπόν, τέρμα οι καλές κουβέντες. Κάντε κάτι για την Παλιά Πόλη ΤΩΡΑ! Ο καθένας κάτι ότι του κατέβει χωρίς έλεγχο. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις, να πληρώνει χοντρό πρόστιμο ή να του αφαιρούν την άδεια. Όχι άλλες ψηφοθηρίες και ρουσφετάκια. Και αφήστε επιτέλους την Δημ. Αστυνομία να κάνει την δουλειά της χωρίς χάρες...

η αλήθεια είναι πως από τις απαντήσεις των φίλων που πήρα

α) Την Δημοτική Αστυνομία την ρώτησες αν θέλει να κάνει την δουλειά της;
β) Να γκρεμίσουμε τα τείχη και να μπαζώσουμε την τάφρο για να λυθουν τα προβλήματα!
γ) Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Κατάλαβα πως είναι ένας δρόμος δύσκολος, γεμάτος αντιξοότητες να προσπαθείς να εξηγείς στους κάφρους το αυτονόητο. Βλέπω έναν τύπο πχ που έχει απλώσει τραπέζια σε έναν ολόκληρο δρόμο, έχει βάλει και φώτα και ένα σκατοηχείο να παίζει στο φουλ μέσα από αυτό που ονομάζει μαγαζί, και με το έτσι θέλω, έχει πιάσει μια τεράστια περιοχή. Είναι χαζοί δηλαδή αυτοί που πληρώνουν για μεγάλα μαγαζιά; Αυτός γιατί βρε άρχοντες να μπορεί να το κάνει; Ο άλλος που βάζει τα σκαμπό του το βράδυ στο στρογγυλό που πλένουν τα πόδια οι μουσουλμάνοι έξω από τα τζαμί δεν είναι τουλάχιστον απαράδεκτος; Βρίσκει και κάνει. Το ίδιο απαράδεκτοι είναι και όσοι αφήνουν το μηχανάκι τους εκεί. Ο τύπος που βαράει στην διαπασών μέχρι το πρωί, δεν έχει την ανοχή της αστυνομίας δηλαδή; Δεν θα έπρεπε να τον έχουν μαντρώσει για τουλάχιστον 10 παραβάσεις, από διατάραξη κοινής ησυχίας, μέχρι υπερβολική ένταση εντός του καταστήματος; Δεν καταλαβαίνει πως αν είναι άδειος, καλά θα κάνει να κλείσει και όχι να μας ζαλίζει; Όποιος θέλει το βράδυ του Σαββάτου να ανέβει με το αμάξι στην πλατεία Αρίωνος και να κλείσει την κίνηση και κάθε διαθέσιμο δρόμο, δεν είναι τουλάχιστον ηλίθιος; Περπάτα ρε! Λιγότερη ώρα θα κάνεις.

Ποιος φταίει;

Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Η τροχαία που είναι; Η δημοτική γιατί δεν κλείνει τις πύλες; Τους πέφτει μικρό το καθήκον να προστατεύσουν μια περιοχή με ιστορία τουλάχιστον 700 ετών σε αυτή τη μορφή; Η UNESCO δηλαδή που την χαρακτήρισε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι λάθος και δεν γνωρίζει; Σοβαρευτείτε πριν είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!