Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Αγαπητέ κύριε Γιαννακάκη

Η αλήθεια είναι πως από την απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά έχει βελτιωθεί ιδιαιτέρως η κατάσταση. Δεν έχει πια χιλιάδες μηχανάκια να τρέχουν και όλα τα αυτοκίνητα της Ρόδου να μπαινοβγαίνουν από τα στενά. Δεν είναι όπως πριν και θα ήταν και καλύτερο να μην κυκλοφορούν αυτοκίνητα στις τουριστικές περιοχές κάποιες ώρες. Μόλις μαζευτούν και μερικά άλλα, θα είναι ακόμα καλύτερα. Όχι όμως γιατί γκρινιάζουν οι ξεναγοί και οι μαγαζάτορες, αλλά για τον σεβασμό στο μνημείο.

Δεν είναι εύκολο να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε όλους, αλλά καλό θα ήταν να δούμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Έχετε δίκιο λοιπόν κύριε Γιαννακάκη και σας ζητάω συγνώμη για τον εκνευρισμό κατα την συνάντησή μας, απλά αισθάνομαι μερικές φορές πως οι εμείς οι κάτοικοι είμαστε σε δεύτερη, μάλλον τρίτη, μοίρα πίσω από τους επισκέπτες και τους μαγαζάτορες...

Σκεφθείτε λοιπόν και εμάς και πείτε μας αν συμφωνείτε με το παρακάτω σκεπτικό:
  • Πάρκινγκ κατοίκων στον Σαν Φραντζίσκο, στην περιμετρική της Τάφρου ή στο Πανεπιστήμιο. Ένα mini bus ή άλλο ειδικό όχημα από και προς την πλατεία Καστέλου ως τις 10 το βράδυ, για να μην υπάρχει πολύ κίνηση γενικότερα.
  • Εξαιρέσεις κάτοικων με ειδικά προβλήματα.
  • Διπλός έλεγχος στα σήματα μονίμων κατοίκων, για να διαπιστωθούν οι "ψευτοκάτοικοι". Εκεί θα δείτε πόσοι δηλώνουν και δεν είναι...
  • Απαγόρευση μεν της Ιπποτών τις ώρες αιχμής, δεκτόν, ίσως και μόνιμα, αλλά να υπάρχει εναλλακτική λύση. Οι περισσότεροι σχολάμε στις 2-3μμ, άρα καλό θα ήταν να επιτρέπεται από λίγο νωρίτερα η είσοδος από την Ιπποτών, όχι στις 16:30. Ας προγραμματίσουν και οι πράκτορες τις ξεναγήσεις τους, όχι μόνο εμείς την καθημερινότητα μας.
  • Η Ιπποδάμου δεν είναι λύση, είναι προβληματική λόγω στενότητας και διαδρομής. Ελάτε να δείτε το αυτοκίνητο μου με τα σημάδια επαφής με το τείχος! Και δεν είμαι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι που δεν μπορούν καν να περάσουν.
  • Δώστε μερικές θέσεις από τον χώρο στάθμευσης στα Πλατανάκια με κάρτα και για τους μόνιμους κατοίκους, μιας και είναι το πλησιέστερο σημείο για να μπεις με τα πόδια και δεν εξυπηρετεί πολλούς άλλους κατοίκους γειτονικών περιοχών. Στα Πλατανάκια μου φαίνεται πως είναι και ένα καλό σημείο για ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι να περνάει από το Καστέλο, να καταλήγει στο Μουσείο και πίσω, που θα εξυπηρετεί και τους επισκέπτες.
  • Είναι καλή η ιδέα να φύγει το πάρκινγκ από το Καστέλο, να πάει πίσω από το παλιό σχολείο σε σημείο με μικρότερη οπτική όχληση, γιατί και εγώ αισθάνομαι άσχημα για το θέαμα.
  • Κάντε ζώνες στάθμευσης με επιλογή των κατοίκων και μια κάρτα που θα φαίνεται. Ο κάτοικος δεν έχει ανάγκη να κυκλοφορεί σε όλη την Παλιά Πόλη, μόνο στο σπίτι του θέλει να πάει. Ετσι θα δείτε και τα σημεια που χρειάζονται περισσότερες θέσεις και που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.
Και σας για άλλη μια φορά, σας προσκαλώ να έρθετε και εσείς να μείνετε στην Παλιά Πόλη, για να κατανοήσετε το βάθος του προβλήματος. Δεν είναι απλά τα πράγματα, το γνωρίζω, και δεν έχω ενστάσεις σε κανένα μέτρο που ευνοεί την κατοίκηση της περιοχής και τον σεβασμό. Παρ΄όλα αυτά δεν αλλάζω το σπίτι μου και την ήρεμη κατα τα άλλα ζωή μου εντός των τειχών.

Καλά κάνετε και γίνεστε αυστηροί, καλά κάνετε και θέλετε να μπουν σε τάξη πολλά πράγματα που είναι σε πλήρη αναρχία. Θα είμαι δίπλα σας. Καταλαβαίνω λοιπόν πως χρειάζεται σεβασμός και κατανόηση από όλες τις πλευρές, όμως μέχρι τώρα εμείς τραβάμε το ζόρι, είτε με την κίνηση, είτε με την πρόσβαση, είτε με την φασαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα. Προσβλητικά σχόλια για οποιονδήποτε που δεν συνοδεύονται με αποδεικτικά στοιχεία θα αφαιρούνται. Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!